יום שבת, 23 באפריל 2011

ציר עוף בריא ומדהים-מושון אלפנדרי


לפני כמה שנים החלטנו בבית לעבור לאוכל בריא יותר.לא לאוכל של האוכל,לא צמחוניים ובטח לא טבעוניים וגם לא אורגני

אלא לאוכל נטול אבקות וכימיקלים שונים.מזה יצא ציר מדהים.
ציר העוף דורש בישול ארוך ואיטי , אך בסופו של דבר זה שווה לכול מרק או תבשיל . יש אפשרות , בסוף הבישול לאחר שהציר התקרר , למזוג לתבנית קוביות קרח ולהקפיא כך שכול פעם אפשר יהיה להוציא קובייה אחת ולהשתמש בה לכוס מרק חם .בנוסף אני מעביר לקופסאות של קילו ומקפיא.מרק העוף הופך להיות זמין מאוד ומהיר מאוד !!
חומרים:
1 קילו חלקי עוף – אחרי פרוק עוף שלם נשאר הגב השלם של העוף או אחרי פרוק ירכיים לפרגיות נשארים הרבה חלקים   שהם נפלאים בציר.     
1 זר סלרי
1 ראש שורש סלרי
2 ראשי שורש פטרוזליה
4 גזרים
1 בצל גדול
2 כפיות מלח
4 עלי דפנה
זר פטרוזיליה
זר שמיר
הכנה:
מטגנים את חלקי העוף ושאר בירקות עד להשחמה
ממלאים את הסיר במים עד לשפה ומביאים לרתיחה . קושרים את הפטרוזיליה והשמיר יחד לצרור אחד ומוסיפים לסיר , מתבלים במלח ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד שעתיים לפחות!! מסננים את המרק ומצננים את הציר ושומרים במקרר .

אין תגובות: