יום שבת, 7 במאי 2011

לחמניות בגט-מושון אלפנדרי

לחמניות מדהימות ! נשארות רכות גם לאחר כמה ימים.
חומרים :
 1 קילו קמח
25 ג' שמרים
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
3 כוסות מים
הכנה :
מערבבים את השמרים עם מעט מים ומטפחים למשך 10 דקות .
מערבבים יחד את כל החומרים מלבד המים והשמרים .
מוסיפים את השמרים ומתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק רך ועדין .
מטפחים כשעה במקום חמים , מחלקים ל12 כדורים קטנים ומטפחים עוד 30 דקות .
מרדדים עלה אליפסי ומגלגלים , מורחים חלמון ביצה ומפזרים מלח גס.מעבירים לתבנית משומנת  .
מטפחים עוד 30 דקות ואופים בחום בינוני 180 מעלות למשך 20 דקות .

אין תגובות: