יום שני, 2 במאי 2011

סלטי חצילים-מושון אלפנדרי

 סלט חצילים חמוץ
1 חציל גדול
2\1 קופסת גמבה כבושה
5 מלפפונים חמוצים
4 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס גס
חותכים את החציל לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן זית , חותכים את המלפפונים והגמבות לקוביות קטנות ומערבבים יחד עם החצילים . כותשים את השום , מתבלים את הסלט במלח ופלפל , מוסיפים את השום ומעט לימון לפי הטעם , מגישים חם או קר .

סלט חצילים במיונז
2 חצילים בינוניים
4 כפות מיונז ביתי
5 שיני שום
מלח ופלפל גרוס גס
במזלג דוקרים את החצילים ומניחים על להבת הגז וחורכים את החציל היטב , מידי פעם הופכים את החציל ומשגיחים שכול החציל יהיה חרוך מכול הכיוונים .
מיד לאחר החריכה מכניסים את החציל לכלי מים קרים לכמה דקות , הדבר עוזר בקילוף והופך אותו לנוח וקל . קולפים את החצילים ובסכין גדולה קוצצים דק . כותשים את שיני השום ומוסיפים יחד עם המיונז , המלח והפלפל ומערבבים . אפשר להוסיף מיונז לפי הטעם אך יש לדאוג שטעם החצילים לא יעלם .

 חצילים בירקות
התהליך הראשוני דומה לסלט הקודם אך במקום המיונז מוסיפים ירקות קצוצים .
2 חצילים  קלויים ומקולפים
1 עגבנייה קצוצה גס
1 בצל גדול קצוץ גס
1 גמבה קטנה קצוצה גס
10 זיתים ירוקים קצוצים גס
10 זיתים שחורים קצוצים גס
1 כוס פטרוזליה קצוצה גס
1 כף כוסברה קצוצה גס
מלח ופלפל שחור גרוס גס
שמן זית
מיץ משני לימונים
קוצצים את החצילים ומוסיפים את כול החומרים , מטבלים בעדינות ושוב , לא לפגוע בטעמו המיוחד של החציל הקלוי .


אין תגובות: