יום שבת, 23 באפריל 2011

פסטליקו-מושון אלפנדרי


הפשטידה של פסח !

מאז ומתמיד פסטליקו בא עם פסח.שיניתי קצת והוספתי טעמים חדשים.
חומרים:  
12 מצות
ציר בקר
1 קילו בשר כבש טחון
2 בצלים קצוצים גס
1 כפית אריסה ביתית (מתכון בהמשך)
5 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים גס
2 כפיות של עגבניות מיובשות (מתכון בהמשך)
שמן זית לטיגון
מלח
פפריקה מתוקה
הכנה:
מטגנים את הבצלים עד להשחמה.מוסיפים את הבשר ומערבבים עד לטיגון קל של הבשר.חשוב לזכור : לא לבשל את הבשר יותר מידי בכדי למנוע התייבשות הבשר.מוסיפים את העגבניות המיובשות,אריסה מלח ופפריקה,מערבבים ומצננים.
מערבבים עם תפוחי האדמה קצת פפריקה ומלח,רבע כוס שמן זית.
טובלים את המצות בציר הבקר ומסדרים שכבה של 4 מצות,שכבה של חצי כמות הבשר,שכבה של חצי כמות תפוחי האדמה.
מעל מתחילים שכבה חדשה של מצות בשר ותפוחי אדמה.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
  

אין תגובות: