יום שבת, 23 באפריל 2011

אריסה ביתית מתוקה-מושון אלפנדרי

אחד הדברים הראשונים ששיניתי במטבח שלי זה להכין במקום לקנות.
אריסה מתוקה היא אחת מעמודי התווך של הבישול אצלי במטבח.העניין שבכמויות האריסה שאני משתמש זה יוצא
כל כך יקר שהחלטתי להכין לבד וכך לקצץ בעלויות המוצר.
חומרים:
1 קילו פלפלים אדומים מתוקים יבשים (קילו זה המון !!!)
5 שיני שום
1 זר כוסברה
1 זר פטרוזיליה
מלח
1 כוס שמן זית
2 כפות גרגירי כוסברה 
הכנה:
משרים את הפלפלים במים קרים למשך חצי שעה.מעבירים במעבד מזון את השום ואת הפלפלים וקוצצים גס.מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה וממשיכים לקצוץ.מוסיפים תוך כדי הקיצוץ את השמן זית.טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.במידה ויש הרגשה של יובש מסוים ניתן להוסיף עוד שמן זית.
אני מכין מראש כמה קופסאות קטנות ובהם אני מאחסן את האריסה.קופסה אחת המקרר והיתר במקפיא.
שווה את המאמץ ובטח זול יותר וללא חומרים משמרים.


כמו כן אני מכין את אותו הדבר רק עם שום וג'ינג'ר.
חומרים:
5 ראשים שום קלופים וקצוצים גב
2 שורשי ג'ינג'ר בינוניים קלופים
1 כוס שמן קנולה
2 כפיות שמן שומשום
הכנה:
מעבירים למעבד מזון לקיצוץ גס.מוסיפים את השמן בהדרגה מערבבים ומוסיפים את השמן שומשום.גם את הממרח הזה אני מאחסן בקופסאות במקפיא.מצוין למנות מוקפץ או מנות בסגנון תאילנדי או סיני.

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

סליחה על הבורות, אבל יבשים הכוונה מיובשים? יש פלפלים מיובשים מתוקים?

מושון אלפנדרי אמר/ה...

היי.הכן כן יש פלפלים מתוקים יבשים.ניתן לקנות בשקיות של 200 גרם ברשתות השיווק אבל הכי כדאי זה לקנות בשוק,על משקל.יום טוב.