אחד היתרונות של לגור בקיבוץ זה הגישה לחקלאות.
אבא של אישתי עובד בחוות הניסיונות של המועצה האזורית שלנו ומדי פעם אני מקבל משלוח של ירקות טריים ומשובחים.עגבניות פלפלים ולפעמים גם חצילים.
לקראת ערב פסח קיבלתי משלוח של חצילים קטנים ומדהימים שמיד הפכתי אותם לממולאים מדהימים לא פחות.
חומרים:
חומרים:
5 חצילים בינוניים
חצי קילו בשר כבש טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כוסות עגבניות מרוסקות
שמן זית
מלח
פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1 כף טימין
הכנה:
הכנה:
חוצים את החצילים לשניים לאורך ומכניסים לתנור בחום גבוה ל-20 דקות.
מטגנים את הבצלים עד להשחמה מצננים ומוסיפים לבשר הטחון.מתבלים במלח ופפריקה.
מצננים את החצילים,מסירים בזהירות את פנים חצי החציל וממלאים בכדור יפה של בשר.
מסדרים בתבנית ומוסיפים מעל את העגבניות המרוסקות.מתבלים שוב עם מלח ופפריקה.בחצי כוס ציר בקר חם ממיסים את רסק העגבניות ומפזרים מעל החצילים.אופים על חום של 180 מעלות כחצי שעה.
מגישים על אורז לבן או במקרה של פסח כמנה נפרדת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה