מי מאתנו לא משתמש בתבלינים . כול מנה יכולה להיות אלוהית עם כמה קמצוצי תבלין זה או אחר התבלינים מגיעים ארוזים בשקיות כשהם יבשים וקצוצים , ישנם כאלו שמגיעים טריים.
ישנם מאכלים שכדי מאוד להשתמש בתבלינים טריים , ישנם מאכלים שבלי תבלינים , טעמם יהיה כאילו לא עשינו כלום . ישנם מאכלים שכול ייחודם הוא בתיבול שאנו נותנים למאכלים , ישנם תבלינים ייחודים לעדות מסוימות וישנם תבלינים שכמעט בכול עדה אפשר למצוא אותם.
לכן לפני כול בישול כדי לבדוק עם ברשותנו כול התבלינים הנדרשים ואם אין כדי מאוד להשיגם ולא להתחיל לבשל בלי אותם תבלינים .
אגוז מוסקט
את אגוז המוסקט כדי לקנות שלמים , יש לבדוק כול אגוז בנפרד , לבדוק אם הוא לא מעופש ואם
הוא שלם , אגוז שהוא לא שלם , לא לקחת . אגוז המוסקט מתאים לתבשילי אורז , רטבים מעודנים , מאכלי חלב ופשטידות . כול כמות הרשומה במתכון אפשר לגרד במגרדת .
הל-תרמילים וזרעים
תרמילי ההל מלאים בגרגירים שחורים , התרמילים מתחלקים לשני סוגים , התרמילים הירוקים שהם יותר ניחוחיים ולתרמילים לבנים שהם חלשים יותר מהירוקים . יש מתכונים הדורשים שימוש של תרמילים שלמים וישנם מתכונים שדורשים רק את הגרגירים . ההל לא אכיל לכן כשמתחילים לאכול כדי מאוד להוציא את התרמילים או לחילופין אפשר לטחון את הגרגירים ולהשתמש בהם לתיבול . בהל משתמשים בתיבול מאכלים הודים או במאכלים חריפים ובעיקר בסחוג .
זנגביל
הזנגביל מופיע בשני אופנים , גם בתור גוש טרי וגם באבקה . כדי מאוד להחזיק בבית זנגביל טרי חתוך לקוביות ומאוכסן במקפיא , בכול פעם שבמרשם מוזכר זנגביל , מוציאים קוביה .
הזנגביל יכול להישמר תקופה ארוכה במקפיא . הזנגביל הטרי הוא שורש בצבע חום וקליפתו דומה לקליפת תפוח-האדמה , טעמו חריף עמוק והוא מתאים מאוד למאכלים סינים או למרקים .
את הזנגביל הטרי אפשר לטחון למשחה ולשמור במקרר או לגרד ולהוסיף למנות מוקפצות .
אפשרות נוספת לשמור את הזנגביל היא בעציץ , כן , בעציץ !
מי שמשתמש בזנגביל לעתים נדירות מטמין את שורש הזנגביל בתוך עציץ ואפילו אפשר להשקות מאט בכדי לשמור על טריות השורש .
זרעי חרדל שחורים
טעמם נפלא והם מזכירים אגוזים . משתמשים בהם לתיבול סלטים או מאכלי בשר .
זרעי כוסברה שלמים או טחונים
זרעי הכוסברה באים מצמח הכוסברה והם משמשים למתכוני בשר ומתכוני ירקות . זרעי הכוסברה לא נשמרים לזמן ארוך , לכן כדי מאוד לקנות תמיד כמות קטנה .
כוסברה טרייה
הכוסברה דומה מאוד לפטרוזליה אך העלים של הכוסברה גדולים יותר . הצמח מוסיף המון טעם וגם יופי להרבה מאכלים . ישנם מתכונים שמתבססים על הכוסברה , למשל סחוג בלי כוסברה הוא לא סחוג , קציצות מזרחיות בלי כוסברה זה לא זה . אפשר להשתמש גם בכוסברה יבשה אך תמיד כדי שיהיה בבית צרור של כוסברה טרייה . אפשר להשתמש בכוסברה גם בסלטים אך יש לשים לב לא להגזים מכיוון שטעמו של הכוסברה הוא דומיננטי מאוד .
כורכום
תבלין הדומה מאוד לזנגביל , גם הכורכום בא בשני אופנים , טרי בצורת שורש או באבקה .
טעמו עדין אך עיקר שימושו הוא הצבע הנפלא שהוא נותן . בהרבה מתכונים משתמשים בכורכום בכדי לצבוע את המנה . כדי להשתמש במעט תבלין בכול פעם מכיוון שהכורכום מאוד שולט ומכתים מאוד .
כמון
הכמון מופיע בכמה דרכים . אפשר למצוא את הכמון בזרעים טריים או בזרעים קלויים או באבקה .
כדי להחזיק בבית כמות קטנה כול פעם כי הכמון מאבד מטעמו עם הזמן .
בכמון משתמשים בכמויות קטנות כי הכמון הוא תבלין שולט וחזק . ישנם מתכונים שכדי להשתמש בזרעים שלמים וישנם מתכונים שכדי להשתמש באבקה .הכמון מתאים לתבשילי בשר או תבשילים חריפים . בכמון משתמשים בעיקר בסלטים חריפים .פלפלים אדומים חריפים
פלפלונים אלו משמשים לטיגון , הקפצה או בישול . הפלפלונים מגיעים גם כיבשים או כטריים
הפלפלונים חריפים מאוד וכדי להשתמש בהם בתבונה . דרך אחת להשתמש בחריפות של הפלפלונים היא בטיגון . מטגנים בשמן זית כמה פלפלונים ומשתמשים רק בשמן . אפשר לטחון כמה פלפלונים יבשים , להוסיף לזה קצת שמן זית ולשמור במקרר ולהשתמש גם בתור ממרח חריף או בתור תוספת לתבשיל .
פלפלים ירוקים חריפים
הם פחות חריפים מהפלפלים האדומים ואי אפשר למצוא יבשים אך הם מעודנים יותר . הם טובים לטיגון או לסחוג . אפשר גם להחמיצם ואז הם משמשים כתוספת בתור סלט .
ציפורן
שיני הציפורן משמשים בעיקר לתבשילי בשר או משמשים לניחוח החדר . אין לאכול אותם לכן יש להקפיד להוציאם ליפני ההגשה .
קינמון
הקינמון מופיע במקלות או האבקה , כדי תמיד להעדיף את המקלות אך מחירם לפעמים הוא יותר מכפול לכן אפשר להשתמש גם האבקה . הקינמון מתבל מאכלים מתוקים , מאכלי אורז וגם חלב , אך השימוש הכי מעניין והכי מוצלח הוא בבשרים , הוסיפו קמצוץ קינמון לתערובת הקציצות והחגיגה תהיה מושלמת .
שומר
השומר טעמו כטעם הערק או האניס . השומר מופיע כזרעים או כראש ירק . טעמו חזק ודומיננטי כך שלא כול מי שמבשל יכול להשתמש בו . השומר הוא מסוג התבלינים שאו שאוהבים מאוד או שלא מסוגלים לגעת בו . משתמשים בו בתבשילי בשר או ירקות .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה