יום רביעי, 27 באפריל 2011

עוגת שוקולד "דניאל הקטנה"-מושון אלפנדרי


עוגה שנוצרה בשביל דניאל , הבת שלי שכל עולמה זה שוקולד וכדאי שיהיה שוקולד שאבא עושה .
 לתבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ
חומרים
150 גרם אגוזי פקאן קלופים או 250 גרם עוגיות לשונות החתול (ביסקוצ'ים)
 300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
250 גרם שוקולד חלב
חצי כוס סוכר חום7 ביצים
3 כפות קוניאק
 כפית קקאו1
הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית.
שמים את האגוזים או העוגיות בשקית ניילון, סוגרים, ועוברים על השקית במערוך פעמיים או שלוש, כדי לשבור את לחתיכות גסות.
ממסים את החמאה בסיר קטן ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים.
מערבבים את האגוזים או העוגיות , מוסיפים אליהם כ – 5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים. מורחים את העיסה בתחתית התבנית, אופים 5 דקות, מוציאים ומצננים. יוצקים את השוקולד לתבנית, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

אין תגובות: