מאז שגילינו את המטבח הסיני כל שף יש לו את המוקפץ שלו.כל אחד אוהב את המוקפץ בצורה אחרת ובטעמים אחרים.אצלנו המוקפץ שולט כמעט בכל ארוחת שישי ובכל פעם בווריאציה אחרת.הפעם אני נותן לכם את המוקפץ האחרון שהכנתי עם שעועית ירוקה.
חומרים:
1 פרפר חזה עוף פרוס לחתיכות דקות
חצי כרובית מפוררת לפרחים
3 גזרים בינוניים חתוכים לג'וליאנים
1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
1 כפית ממרח שום וג'ינג'ר
רוטב סויה שחורה וסמיכה
רוטב צ'ילי מתוק
לגיבורים,פלפל צ'ילי פרוס דק
3 כפות שמן קנולה
2 כפיות שמן שומשום
חצי קילו שעועית ירוקה טרייה ונקייה
הכנה:
הכנה:
משרים את חזה העוף ברוטב סויה לחצי שעה.מחממים את השמן עד לעישון ומקפיצים את החזה.מוסיפים את השום והג'ינג'ר.מוסיפים את הבצל ומקפיצים כדקה.מוסיפים את השעועית ואת הגזר ומקפיצים כדקה נוספת.מוסיפים את הכרובית,מתבלים בצ'ילי ובעוד סויה ומורידים מהאש.הירקות אמורים להיות קרינצ'ים מאוד.ניתן להכין סיר של אטריות אורז ולשלב יחד עם המוקפץ.
תגובה 1:
כל הכבוד מושון.. יופי של בלוג, כבר לקחתי מתכון.
חג שמח לך ולמשפחתך, ונשיקות לבן...
רותם - משאבי שדה
הוסף רשומת תגובה