יום שני, 2 במאי 2011

מוסקה חצילים וכבש טחון-מושון אלפנדרי

אין על מוסקה !!! מנה חומה , ריחנית ושומנית שאין כמותה !


חומרים :
3 חצילים בינוניים מנומרים
חצי קילו בשר כבש טחון
2 בצלים גדולים
2 עגבניות גדולות מרוסקות
שמן זית
מלח 
פפריקה מתוקה
הכנה :
פורסים את החצילים לפרוסות של 1 ס"מ ממליחים ומניחים על רשת לשעה.מטגנים בשמן עמוק ומספיגים את השמן.
קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להשחמה.מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב קל.מוסיפים את העגבניות,מתבלים טועמים ומצננים.
מסדרים בתבנית שיכבה של חצילים ומעל את הבשר ומעל הבשר שכבה נוספת של חצילים.
לאלו שלא שומרים כשרות ניתן לפזר מעל החצילים גבינת קשקבל מרוסקת.אני משאיר את המנה ככה.למה להוסיף טעמים כשמה שיש מדהים.אופים התנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.מגישים חם על אורז לבן או לבד עם הרבה לחם לבן !!!

2 תגובות:

Kobi אמר/ה...

רצוי לחתוך את החציל לאורך ולא עיגולים,כמו כן אפשר לגרד פיטריות לתוך הבצל ולטגן יחד .

מושון אלפנדרי אמר/ה...

הי קובי.כל הרעיון בחצילים בעיגולים זה ליצור בסוף מנה שגם נראית טוב,פרוסת חציל למעטה ופרוסת חציל למעלה.בקשר לפטריות,מוסקה זה מוסקה,חצילים ובשר !! זה מה שקיבלנו בילדות וזה מה שאני עושה גם היום.אבל פטריות זה שוס !!!