יום שבת, 14 במאי 2011

עופות על ררגו ירקות - מושון אלפנדרי

חומרים :
1 עוף שלם
1 עוף מפורק
סלסלת פטריות פרוסות דק
2 בצלים קצוצים גס
2 גמבות חתוכות גס
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 חציל גדול חתוך לקוביות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
זר כוסברה קצוצה דק
2 עגבניות גדולות חתוכות גס
1 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
מלח גס
שמן זית
1 כף דבש
2 כפות רוטב סויה סמיכה
הכנה :
בשמן זית מקפיצים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים את ראש הסלרי והגזרים ומקפיצים.מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה.עוף אחד משטחים,במספריים גדולים מוציאים את עמוד השידרה של העוף
הופכים ולוחצים כלפי השולחן כך שמקבלים עוף שלם כמו בתמונה.את העוף מניחים על גבי הירקות במרכז התבנית ואת העוף המחולק מסדרים מסביב.מתבלים במלח גס דבש וסויה , מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות לקבלת צבע יפה ושחום.
מגישים יחד עם אורז לבן.



אין תגובות: