יום שבת, 14 במאי 2011

ניוקי - מושון אלפנדרי

מנה מדהימה שעולה על הקנוי במליון מונים !! חבל לרוץ ולקנות את הניוקי המוכן בשקיות אם אפשר בקלי קלות !!
חומרים :
2 תפוחי אדמה גדולים עטופים בנייר כסף ואפויים בתנור עד לרכות .
1 ביצה
4 כפות קמח
מלח
הכנה :
קולפים את תפוחי האדמה ומועכים במזלג.הרעיון הוא לא להכין פירה נמוך ועדים אלא פירה גס בכדי שנרגיש את התפוחי האדמה בכל ביס.מוסיפים ביצה,מלח ואת הקמח.מערבבים בעדינות ומגיעים לבצק רך.במידה וחסר קמח מוסיפים עד לגיבוש הבצק.חשוב מאוד,בערבוב יתר הקמח משחרר גלוטן רב והופך את הבצק לחזק וצמיגי ולכן בעדינות.מעבירים לנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מרתיחים 4 ליטר מים ומוסיפים 2 כפות מלח.מוציאים את בצק הניוקי מהמקרר ומרדדים בעדינות ומכינים גלילים.חותכים לחתיכות קטנות וברגע שהמים רותחים מוסיפים את הניוקי.חשוב לא להעמיס יותר מידי בסיר בכדי לא לקרר מידי את המים.
רוטב עגבניות :
4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות גס
2 כפות עגבניות מיובשות ( מתכון בבלוג )
מלח
שמן זית
1 כוס ציר עוף ( או ציר ירקות )
הכנה :
מטגנים קלות את השום ומוסיפים את העגבניות.מבשלים 5 דקות ומוסיפים את ציר העוף.מתבלים ומבשלים 10 דקות.מוסיפים את העגבניות המיובשות ומבשלים עוד 10 דקות.מועכים קלות את הרוטב.
את הניוקי המבושלים מעבירים ישירות המסיר לרוטב.
מגישים עם מוצרלה מגוררת גס.

אין תגובות: