יום שבת, 14 במאי 2011

קוסקוס-מושון אלפנדרי

אצלנו החבורה די צנועה בהקשר לקוסקוס.אצלנו אוהבים את המרק שמתלווה לקוסקוס כשהוא בהיר וכל ירק נשאר יפה וברור.בעבר ניסיתי להכניס צבע למרק של הקוסקוס אבל נתקלתי בהתנגדות מרה כשאפילו סלק לא נותנים לי להכניס למרק.לכן החלטתי להשקיע יותר בנוזל שבו יתבשל המרק.
חומרים :
2 כוסות גרגירי חומוס גדולים מושרים לילה ומבושלים כשעתיים
4 תפוחי אדמה גדולים
4 גזרים גדולים
חתיכה בינונית של דלעת
1 ראש סלרי חתוך לקוביות גדולות
ציר עוף מושקע :
6 ליטר מים
גבות משני עופות
זר פטרוזיליה
שר שמיר
1 בצל גדול
1 כפית מלח
רבע כפית כמון
חצי כפית כורכום
הכנה :
אופים את גבות העוף בתנור על חום גבוה עד להשחמה.מעבירים לסיר מים קרים ומבשלים.מתבלים , מנקים את הקצף הלבן וממשיכים לבשל עוד כשעה.טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את הנוזלים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.מוסיפים את הירקות למרק ומבשלים עוד כחצי שעה.
בקשר לקוסקוס עצמו , לא הגעתי לשלב של להכין לבד ולכן אני קונה את הקוסקוס העבה בשקית.על כול שקית מוסיפים 2 כוסות מים ( אני מוסיף ציר עוף ) ומלח.מניחים לו ל-10 דקות.


אין תגובות: