יום חמישי, 2 ביוני 2011

ריבת משמש-מושון אלפנדרי

כמה משמש אפשר לאכול ???
העץ קורס מרוב פרי !! ומה עושים במקרה כזה ? הרבה ריבה !!! ריבה שתספיק לפחות לשנתיים שלוש ! או שלא !!
חומרים :
1.2 קילו משמשים ללא החרצן ( גוגויים )
1 קילו סוכר
רבע כוס ברנדי משובח
4 מקלות קינמון
1 תפוח עץ ירוק 
1 לימון חצוי
הכנה :
מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה בסיר גדול ומעל את המשמשים החצויים.מדליקים את האש ועל אש קטנה מביאים את הסיר לרתיחה.תנו לסוכר לנמוס לבד,ללא ערבוב כשמדי פעם מרימים את הסיר ומערבבים בתנועה ולא עם כף.
אחרי שהסוכר נמס מוסיפים את הברנדי הקינמון התפוח החצוי והלימון החצוי.
את התפוח אנו צריכים בשביל הפקטין.הפקטין חשוב בתהליך הריבה והוא זה שמיצב לנו את הריבה והופך אותה לצמיגית ומדהימה.
ממשיכים לבשל כשמדי פעם מוציאים את שיכבת הקצף שנוצרת מעל הריבה.
אחרי שלוש שעות לוקחים צלחת קטנה נקיה ובעזרת כף מוציאים קצת מהריבה ומניחים בצלחת.ממתינים כדקה ובעזרת האצבע יוצרים שביל במרכז הריבה.במידה והשביל נסגר יפה ומהר זה אומר שהריבה שלנו עדיין לא מוכנה ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה.במידה והשביל בקושי נסגר או לוקח את הזמן לסגירה שלמה זה אומר שהריבה שלנו מוכנה.
בזמן הבישול לוקחים 2 צנצנות זכוכית ומניחים בסיר.ממלאים מים חמים ומניחים על האש ומביאים לרתיחה.מוציאים מהסיר ומעבירים לתנור בחום של 100 מעלות למשך חצי שעה. כל זה בכדי לנקות את הצנצנות ולחטא אותן.
מורידים את הריבה מהאש ובעזרת משפך קטן ומצקת אנו מעבירים את הריבה לצנצנות.סוגרים את הצנצנת היטב וניד הופכים את הצנצנת המלאה ומניחים על המיכסה למשך הלילה.עם פעולה זו אנו עוזרים ליצור שכבת וואקום בתחתית הצנצנת , שכבה שדוחפת את הריבה לכיוון מיכסה הצנצנת ושומרת על הריבה מפני קילקול.
אחרי כל ההסבר הזה זה ניראה מסובך אבל כל כך לא !!!!
קדימה לעבודה !










3 תגובות:

רויטל אמר/ה...

אין על המשמש ועל הריבה הזאת

ענת אמר/ה...

ריבה טעימה מאוד והתוספת של הברנדי מעניינת!

מושון אלפנדרי אמר/ה...

תודה ענת.המצחיק הוא שבנגלה הראשונה של הריבה שמתי ברנדי אבל בנגלה השניה נגמר הברנדי אבל שמתי וויסקי !!! שידרוג מדהים !!